ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
 
 Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Λιμενικού Σώματος  

Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Λιμενικού Σώματος

Η Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Λιμενικού Σώματος ιδρύθηκε με το νόμο 1220 το 1981 έχοντας στην δύναμη της 2 αεροπλάνα τύπου Cessna 172RG. Tο 1985 αποκτήθηκαν ακόμη 2 αεροπλάνα τύπου Socatta TB 20 και στη συνέχεια το 2000 με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης 3 Reims F - 406 Vigilant. Τέλος το 2003 δημιουργήθηκε Μοίρα ελικοπτέρων η όποια στελεχώθηκε από 6 AS 365 N3 Aegean Dauphin.

Σήμερα στη Υ.Ε.Μ. υπηρετούν 19 χειριστές και 7 χειριστές συσκευών επιτήρησης στη μοίρα αεροπλάνων, 14 χειριστές στη μοίρα ελικοπτέρων καθώς και 38 τεχνικοί στη μοίρα συντήρησης αεροσκαφών Λ.Σ.

Ο σκοπός λειτουργίας της Υ.Ε.Μ./Λ.Σ. είναι η αστυνόμευση του ελληνικού θαλάσσιου χώρου για τη δίωξη παράνομης αλιείας, αρχαιοκαπηλίας, λαθρεμπορίας, μεταφοράς λαθρομεταναστών, ρυπάνσεων θαλασσών και κάθε παράνομης πράξης. Επίσης η έρευνα για εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων και κινδυνευόντων πλοίων, ο έλεγχος της τήρησης των κανόνων ναυσιπλοΐας καθώς και η συμμετοχή σε διακλαδικές ασκήσεις και συλλογή πληροφοριών για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Η Υ.Ε.Μ./Λ.Σ. στα 15 χρόνια λειτουργίας της έχει μηδενικό δείκτη ατυχημάτων.

 
designed & hosted by webdb